változni és változtatni

2016.11.05 11:16

  Az élet döntésekből és azoknak következményeiből áll össze. A döntéseknek van egy nagyon rossz tulajdonságuk, néha a legváratlanabb időkben kell meghozni őket, akkor mikor nincs idő átgondolni a következményeket. Sok minden befolyásolhatja: aktuális lelkiállapot,pillanatnyi körülmények. Ami akkor és ott jó döntésnek tűnik, lehet pár hét múlva a poklot jelenti.

  A következmények sokfélék lehetnek, képesek döntően befolyásolni akár életünket is. Elég egy érzelmileg feldúlt állapot, egy megcsillanó lehetőség amire rögtön rákapunk és egyből kész lehet a baj. Minden egyes tettünknek következménye van. lehet csak pár hét-hónap múlva, de szembe kell nézni azzal amit csináltunk. Vannak olyan hibák amiket rendbe lehet hozni és vannak amiket már nem egészen. A lényeg, hogy a törekedés meglegyen rá és a motiváció. Egy hibát elkövetni könnyű, szembenézni vele, vállalni a következményeket és megpróbálni jóvátenni már sokkal nehezebb. Törekedni kell rá, meg kell találni az utat a megoldáshoz.

  Ha valakit megbántunk akit szeretünk két lehetőség van. Meghúzódunk a háttérben amíg megbékél vagy harcosként felvéve a kesztyüt elfeledtetjük vele a károkat amiket okoztunk. Az első megoldás a gyávák fegyvere a második a harcos útja. Nem feltétlen kecsegtet a nehezebb út sikerrel, lehet nem sikerül helyrehozni a dolgot, de fontos,hogy az ember a tükörbe tudjon nézni, hogy legalább megpróbálta. Minden fejben dől el ez is. Harcolni, kűzdeni kell megalkuvás nélkül és bebizonyítani,hogy többet nem követjük el azt a hibát. Ez a harcos útja és ez az én utam is.

Elérhetőség