Barát

2016.12.13 07:52

   Egy szó melyet mindenki ismer, de kevesen tudják mi is rejlik igazán mögötte. Rengeteg tévhit van ezzel kapcsolatban amivel nap mint nap találkozom. Nézzük akkor most ezt a fogalmat a saját szemszögemből. Állításaim saját tapasztalatokon alapul, saját szemszögem tükrözik.

   Barátra lelni szerintem nehezebb mint a szerelemre. A szerelem nem minden esetben tartós, fellobbanhat akár egy apró szikrától vagy élménytől és ki is hunyhat ennek elmúltával. Egy kapcsolat tarthat akár több évi, évtizedig, de vége lehet pár nap alatt is. A barátság ezzel szemben nehezebben lépésről-lépésre alakul ki, ahogy két ember egyre jobban megismeri egymást. Egy barát előtt az ember tágra nyitja a szívét és lelkét, nincs helye titkoknak, szégyelnivaló dolgoknak mert akkor magunkat csapjuk be. Mikor valakivel szerelembe esünk először mindenki igyekszik csak a jobbik oldalát mutatni, de egy barát esetén ennek nincs értelme. ha becsapjuk a másikat csak magunknak ártunk. Egy barátságot ápolni kell, éreztetni a másikkal, hogy ott vagy, jelen vagy ha baj van és segítség kell. Van,hogy néha esetleg napokig-hetekig nem beszéltek sokat, de a tudat,hogy ott a másik nagy erőt adhat. Egy barátság alapja az önzetlenség. Kötelezettségekkel is jár, ha szüksége van ránk akkor bizony menni kell. Ha ebből esetleg bármilyen szinten kárunk származik fel kell vállalni, mert hasonló esetben ugyanezt várjuk el a másiktól is. Egy igazi barátság ami nem érdekből alakul ki hosszú - hosszú évekig stabilan működhet. Barátból sosem lesz sok, szerencsés vagy ha kettőt-hármat találsz életed során. Ha ráakadsz egyre akkor becsüld meg nagyon. Ha fiú-lány barátság alakul ki akkor nagyon vigyázni kell és letisztázni pontosan mit akar mindkét fél, mert csúnya vége szokott lenni ha az egyik többet akar. Soha ne azért legyünk barátja egy ellenkezű nemű személynek, mert így akarjuk elérni, hogy esetleg egy párrá váljunk. 

   Ha barátra lelünk akkor azt becsüljük meg mint a világ egyik legnagyobb kincsét, mert sok minden múlandó, de ha ügyesek vagyunk ez nem az.

Elérhetőség